DIN TRANSILVANIA

Consilierul municipal PNL Bistrița, Diana Morar: “În Bistrița se construiește ilegal, după ureche, fără ca nimeni sa ia măsuri.”

E clar că vremea nu ține cu anotimpul nici în municipiul Bistrița unde este activat Codul Portocaliu de inundații, însă cred că nimeni nu vrea să fie în pielea proprietarilor de case din cartierul Viișoara, și nu numai, în aceste momente când apa le intră la propriu în case și le distruge toată agoniseala câștigată cu truda muncii lor.

Nu e momentul nici să analizam cât de eficient își arată competenta autoritățile locale pentru ca SVSU Bistrița și ISU BN sunt din plin la datorie cu toate forțele. Ceea ce vreau însă sa supun atenției, este faptul că în Bistrița se construiește ilegal, după ureche, fără ca nimeni sa ia măsuri.

Astfel, datorită scurgerilor de pe versanți, șantul de colectare a apelor meteorice din zona caselor afectate în Viișoara, nu a făcut față și nu a asigurat o scurgere corespunzătoare, producând inundarea zonei. Acest lucru este datorat faptului că în proximitate s-a construit ilegal, iar aceste construcții obturează șanțul de colectare. Apa neavând secțiunea de scurgere corespunzătoare, a provocat inundarea gospodăriilor proprietarilor. Ce e de făcut?

sursa: Facebook Diana Morar