DIN TRANSILVANIA

Consilierul municipal PNL Bistrița, Diana Morar: “Prin gestul de astăzi, consilierii PSD, ALDE și UDMR au arătat clar ca nu le pasă de concetățenii lor.”

Într-o postare pe facebook, președinta OFL Bistrița-Năsăud, consilierul municipal Diana Morar, își exprimă nemulțumirea față de boicotul consilierilor PSD, ALDE și UDMR de a nu participa astăzi la ședința extraordinără convocată de către consilierii municipali ai PNL și PER cu privire la organizarea unui referendum local în același timp cu referendumul național, legat de unele probleme cu care se confruntă municipiul Bistrița.

“Din nefericire, pe aleșii locali bistrițeni ai coaliției PSD-ALDE plus anexa UDMR, îi doare mult prea puțin de problemele cu care se confruntă cetațenii ai căror interese le reprezintă în forul legislativ local, astfel încât să facă efortul minim de a participa la ședința de consiliu local municipal convocată de consilierii PNL și PER, în vederea organizării comcomitente a unui referendum local de consultare deodată cu cel național în 6 și 7 Octombrie 2018.

A fost ordin de zi pe unitate astăzi la PSD și ALDE Bistrița, pentru că acest demers perfect legal și de bun simț al consilierilor PNL și PER să fie ignorat cu desăvârșire de consilierii locali ai coaliției majoritare precum și de consilierul UDMR. Asta doar pentru a-și dovedi supremația ce domină în CL Bistrița și pentru a arătă cât de insignifiantă este bruma de 7 consilieri PNL și PER, adică o treime din consiliul local.

Din păcate, aroganța de care dau dovadă lovește în primul rând interesul cetățenilor pe care aceștia îi reprezintă, interes manifestat prin toate demersurile inițiate de societatea civilă locală cu privire la conservarea spațiului verde din Piața Centrală, a îngrijorării publice manifestate cu privire la consecințele instituirii pasarelei metalice pe Bd. Independenței, precum și a construcției Centrului Intermodal în mijlocul orașului, spre deosebire de periferie, unde îi este locul.

Prin gestul de astăzi, au arătat clar ca nu le pasă de concetățenii lor.

Oare ce Argument mai presus de respectul față de cetățean ar putea invoca pentru a justifica absența într o asemenea situație?

Ce e trist, este faptul că dincolo de orgoliile politice, interesul cetățeanului de rând rămâne în continuare călcat în picioare sau îîn cel mai bun caz ignorat.

Cu toate că era un bun prilej de consultare a locuitorilor pentru probleme locale care au creat și creează frământări în căutarea de soluții, s-a preferat a ignora totul.

Chiar dacă infrastructura referendumului național ce va urma conferea un cadru minimal de organizare și costuri a unui referendum local de consultare ( cheltuiala cu tipărirea buletinelor de vot), PSD-ALDE ignoră electoratul bistrițean, ascultând întocmai ordinele primite piramidal,preferând sa stea ascuns prin birourile ce le ocupă, așa cum a procedat și viceprimarul Muthi, căruia îi sunt temporar delegate atribuțiile de edil șef și care a preferat să nu se deplaseze până în sala de ședință a consiliului local convocat.

PSD Bistrița, mare susținător al validării refendumului pentru redefinirea familiei (cu toate ca inițiativa aparține societății civile) nu a stat o clipă în loc și poate nu s-a gândit că în municipiul Bistrița, în situația organizării și a referendumului local, ar fi atins un prag mai bun al prezenței la vot cu care s-ar fi putut ulterior făli la București.

Orgoliul politic conduce modul de a face politică in aceste vremuri. Totul se bazează pe o reacție pur instinctuală și atât.

PS: organizarea referendumului național nu a fost publicată în termenul legal de 20 de zile, însă acest amănunt insignifiant nu îl invoca PSD decât cu privire la situația referendumului local.”

sursa foto: facebook Diana Morar