ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a încheiat contractele de deszăpezire cu ocazia venirii primăverii

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a reuşit să atribuie contractele de deszăpezire a drumurilor aflate în administrarea sa abia cu două săptămâni înainte de venirea primăverii, după ce prima licitaţie a fost anulată, conform AGERPRES.

Primul anunţ privind licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, transformată în contract-cadru pe patru ani, a fost publicat pe SEAP la sfârşitul lui septembrie 2017, urmând ca ofertele să fie depuse în noiembrie.

Procedura de achiziţie a fost, însă, anulată, deoarece cei doi ofertanţi au fost eliminaţi din faza de calificare.

Pe timpul iernii, atunci când a nins, deszăpezirea s-a făcut pe bază de note de comandă cu firmele care câştigaseră licitaţia pentru sezonul de iarnă 2016-2017, şi anume LDP Bistriţa, societate care are ca unic acţionar Consiliul Judeţean, şi Dimex 2000 Company.

Licitaţia a fost reluată, iar cel de-al doilea termen limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 17 ianuarie. Câştigătorii au fost desemnaţi o lună mai târziu, în persoana aceloraşi două societăţi care câştigaseră şi contractul anterior, LDP şi Dimex, dar care acum vor fi responsabile pentru deszăpezirea drumurilor judeţene până în anul 2021.

Valorile contractelor de deszăpezire se apropie foarte mult de cele maxime stabilite de Consiliul Judeţean, care a calculat că va plăti cel mult 20,7 milioane lei pe durata celor patru ani, pentru toate cele cinci loturi.

Lungimea drumurilor judeţene pentru care s-a organizat licitaţia de deszăpezire este de 637 kilometri.

În Bistriţa-Năsăud, ultimele ninsori au fost înregistrate la începutul lunii martie, la două săptămâni după semnarea contractelor-cadru de deszăpezire a drumurilor judeţene.