EDUCAŢIE/CULTURĂ

Consiliul Național al Elevilor: Guvernul României refuză să îşi asume responsabilitatea pentru începerea anului şcolar!

În ultimele 3 luni, premergătoare începerii anului şcolar, Guvernul României a asigurat toţi actorii din sistemul educaţional de faptul că sprijinul guvernamental în teritoriu va fi unul substanţial, atât sub formă de fonduri, cât şi sub formă de materiale de protecţie pentru elevi şi profesori.

Ieri, pe data de 22 august, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că “Este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”.

Această lipsă de coerenţă şi consecvenţă atât în măsurile dispuse, cât şi în discursul public al Guvernului, a caracterizat întregul proces de începere a noului an şcolar.

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra faptului că elevii din România au nevoie de materiale de protecţie în cadrul unităţii de învăţământ, pentru a micşora, pe cât posibil, riscul infectării cu virusul SARS-COV-2. Guvernul României are datoria de a asigura aceste materiale de protecţie, aşa cum şi-a asumat în luna aprilie a acestui an.

“Guvernul României dă dovadă, încă o dată, de incoerenţă în discursul public şi în măsurile pe care le ia pentru începerea anului şcolar. Statul român are datoria de a asigura necesarul de măşti de protecţie pentru toţi elevii. În joc este sănătatea a 3 milioane de elevi! Campania electorală mai poate aştepta, siguranţa colegilor noştri nu!”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.