DIN TRANSILVANIA

Consulatul Onorific al Republicii Italiene pentru județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș inaugurat la Cluj-Napoca

Astăzi, 25 ianuarie 2019, a avut loc inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Cluj-Napoca, care va deservi județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș. Cu acest prilej a fost învestit în funcția de Consul Onorific dl Massimo Novali.

La eveniment au luat cuvântul dna Maria Luisa Lapresa – Șef Birou pentru Afaceri europene, sociale și cultură din partea Ambasadei Republicii Italiene în România, dl Ioan Aurel Cherecheș – prefectul județului Cluj, PS Florentin Crihălmeanu – Episcop Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla și dl Giovanni Villabruna – președinte Confindustria România. De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și diplomatic.

“În acest cadru am ținut să menționez faptul că prezența activă și implicarea comunității italiene în domeniul cultural și economic este foarte importantă în dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca. Municipalitatea susține inițiativele care aduc beneficii orașului. Prezența Consulatului Onorific al Italiei, a Clubului Italian de afaceri, precum și a Centrului Cultural Italian la Cluj-Napoca vor contribui la intensificarea relațiilor diplomatice, culturale și economice dintre România și Italia.
Legătura dintre popoarele noastre devine astfel și mai puternică, creându-se astfel o punte care să ne permită să ne dezvoltăm armonios, în spiritul și valorile Uniunii Europene pe care le împărtășim”, a precizat primarul Emil Boc.