ACTUALITATE

Controale în miez de noapte ale ministrului sănătăţii. Demiteri şi decizii imediate

Ca urmare a unor sesizări privind nereguli din cadrul Spitalului Județean Gorj, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat o vizită inopinată în seara zilei de 26 martie.

Deși, începând de luni, Corpul de Control al Ministerului Sănătății efectueză un control aici, ministrul a vrut să vadă personal ce se întâmplă în acest spital.

“Nu mi-a plăcut ce am văzut, și cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă și care spuneau că situația e mai bună decât înainte. Oamenii parcă nu mai au așteptări, nu mai cred că se poate face ceva astfel încât condițiile și serviciile oferite să fie îmbunătățite.

În urma discuțiilor, au fost stabiliți pașii următori pentru crearea unui plan de îmbunătățire a situației spitalului. Ministerul Sănătății va contribui la cele doua proiecte demarate la SCJU Gorj, respectiv modernizarea UPU și reabilitarea secției de pediatrie, și va finanța achiziția de echipamente solicitate la Ministerul Sănătății

Voi reveni la Târgu Jiu peste o lună, când voi primi raportul acțiunii de control care se desfășoară săptămâna aceasta la SCJU Gorj. Atunci vom putea stabili în detaliu necesarul de echipamente pentru fiecare specialitate în parte, pe care Ministerul Sănătății îl va finanța.

O altă vizită a avut loc în miez de noapte la UPU a Spitalului din Ploiești, o unitate cu dese apariții pe prima pagină a media centrale din cauza scandalurilor repetate de acolo.

Ministrul și-a făcut apariție puțin după miezul nopții și a constatat la fața locului multiple disfuncții. A decis pe loc demiterea directorului responsabili de îngrijiri și a discpus că Direcția de Sănătate Publică Prahova să înceapă un contro de urgență.

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Parţial  înnourat
Parţial înnourat
2°C
Vânt: 11 km/h VNV
 
Newsletter