LIFESTYLE

Coordonatorul ONU pentru biodiversitate: ,,Oamenii riscă să trăiască într-o lume pustie”

Elizabeth Maruma Mrema, coordonatorul ONU pentru diversitate a declarat recent că oamenii riscă să trăiască într-o lume pustie dacă liderii mondiali nu vor reuși să ajungă în acest an la un acord prin care să stopeze extincția faunei și distrugerea ecosistemelor naturale, informează http://digi24.ro.

,,Viața oamenilor depinde de biodiversitate, în moduri care nu sunt întotdeauna aparente sau apreciate. Sănătatea oamenilor depinde în cele din urmă de serviciile ecosistemice: disponibilitatea apei proaspete, combustibilului, surselor alimentare. Toate acestea sunt precondiții pentru sănătatea umană și mijloacele de trai. Distrugerea ecosistemelor vitale, cum ar fi recifuri de corali și păduri tropicale, înseamnă că oamenii riscă să trăiască într-o ,,lume pustie” cu consecințe ,,catastrofale” pentru societate,  a declarat Elizabeth Maruma Mrema pentru The Guardian, preluată de Digi24.

Anul trecut, mai mulți specialiști ONU au avertizat că activitatea umană ar putea duce la al șaselea eveniment de extincție în masă din istoria Pământului și că avem puțin timp la dispoziție pentru a preîntâmpina acest lucru. Aceștia au specificat faptul că pierderea biodiversității reprezintă al treilea mare pericol la adresa lumii.

Sursă foto: Getty Images