ACTUALITATE

Copiii din Mița au primit biciclete de la Asociația OM și banderole reflectorizante de la polițiști

Cei 24 de elevi ai şcolii generale din satul Colibiţa, situat la poalele Munţilor Călimani, lângă lacul de acumulare cu acelaşi nume, vor primi în dar, de Paşti, biciclete noi, în cadrul unui proiect derulat de o asociaţie din Bistriţa.

Conform Asociaţiei ,,OM – Oraşul Mariei”, bicicletele vor ajunge la copiii din Colibiţa sâmbătă, 7 aprilie, iar cei mici sunt invitaţi să răspundă acestui gest prin plantarea a 24 de mesteceni, dar şi a unor ronduri de flori, în curtea şcolii.

Proiectul ,,Două roţi – Vrednic de comunitatea mea”, derulat de această asociaţie, se află la cea de-a doua ediţie şi este susţinut de donatori din Austria.

,,Este un eveniment cu caracter umanitar, organizat pe două paliere: donaţie de biciclete şi o zi de implicare activă în viaţa comunităţii, atât a noastră, cât şi a beneficiarilor”, se menţionează pe pagina de socializare a Asociaţiei ,,OM – Oraşul Mariei”.

Într-un comunicat remis presei, Inspectoratul pentru Poliție Bistrița-Năsăud a menționat că poliţiştii Serviciului Rutier i-au învăţat pe micii biciclişti regulile de circulaţie şi le-au dăruit banderole reflectorizante care să-i facă mai vizibili in trafic.

Drept răsplată, copiii au plantat copaci şi au sădit flori, în curtea şcolii, împreună cu familiile.

Fotografia postată de Asociația OM - Orașul Mariei.