POLITICĂ

Corina Creţu a anunţat că va candida la europarlamentare, dar nu din partea PSD

Comisarul european Corina Crețu a confirmat, vineri seara, că va candida la europarlamentare. Ea a precizat că a primit o singură propunere, cea din partea Pro România, partidul înființat de fostul premier Victor Ponta, informează Mediafax.
„Da. Când ne-am întâlnit ultima oară, am spus că mă voi gândi. Aveam și ideea de a nu mai candida. M-am gândit, după aceea. Oamenii care au stat mai mult la Bruxelles, în ciuda mentalității care este în România – Gata, să mai vină și în țară – se poate căpăta experiență pentru țara lui”, a răspuns Corina Crețu, comisarul pentru politică regională, vineri seara, într-o emisiunea la România TV.
„Nu am luat o decizie . Am o singură ofertă publică, la ora actuală, de la domnul Ponta, de la Pro România. O analizez. Este un om cu care am colaborat foarte mult, care m-a propus pentru comisar european. Adică aş vrea să candidez şi am această ofertă pe care o analizez şi pentru care îi mulţumesc domnului Ponta. Eu nu ştiu de ce el este atât de demonizat în interiorul PSD, pentru că eu când am fost în campania electorală, în 2014, mă scuzaţi, prim-ministru era domnul Ponta şi în toată campania nu am vorbit decât despre această guvernare de succes, am vorbit despre locuri de muncă, despre folosirea banilor europeni şi aşa am câştigat 16 locuri din 32, adică jumătate din mandate pe listele PSD. Este păcat că s-a creat această ruptură ireversibilă. PSD-ul nu mi-a propus, deocamdată, nimic. Au spus că nu au discutat, până acum”, a mai spus Crețu.