Creştinismul este o persoană

de Amalia Pop

Ideea de metamorfozare a sacrului în profan este o opinie pertinentă asupra unei stări de fapt a Creştinismului şi a religiei în speță. O opinie despre cum biserica a devenit mai degrabă o instituţie laică decât teozofică şi s-a îndepărtat de arhaica şi reala funcţionalitate a lăcaşului de cult a cărui menire era să intermedieze relaţia noastră cu Dumnezeu.
EL este în fiecare dintre noi şi se manifestă prin dovada noastră de altruism, prin acțiunile noastre, prin compasiunea şi grija pe care o aratăm celor nevoiaşi, NU prin nepăsare, ignoranţă sau făţărnicie.
DA… sunt de acord, Creștinismul, Iudaismul sau Islamul sunt ,,persoane” care trăiesc și se propagă prin spiritul celor care le promovează. Atunci când oamenii vor înceta să le practice în mod corect și coerent, ele vor înceta să existe. Atunci când religia devine paravan pentru așa-ziși mesageri sau trimiși ai lui Dumnezeu care luptă, vezi Doamne în numele LUI, pentru a instaura haos, sau cer bani de la enoriași pentru a ridica biserici somptuoase; simboluri ale grandomaniei preoțești în antiteză cu simplitatea păstorului biblic, înseamnă că ne acceptăm soarta și asistăm pasivi la pierderea identității noastre prin dezumanizarea umanității.
Cât de ignoranţi putem fi astfel încât să acceptăm o astfel de soartă???

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.