ACTUALITATE

Cristi Danileț: „Ministrul justiției și-a urcat toată magistratura in cap”

Judecătorul Cristi Danileț este de părere că ministrul Justiției, Tudorel Toader  și-a urcat toată magistratura în cap ,,prin modul subiectiv în care a procedat cu șeful DNA, ministrul a pus procurorii sub control politic”. Danileț consideră că ministrul Toader acționează pentru a subordona procurorii: ,,Prin modul vendetist prin care procedează cu șeful Ministerului Public, ministrul confirmă intenția de desființare a justiției penale.
Totul depinde de declarațiile de azi de la ora 18. Dacă anunță că demisionează, totul reintră în normal. Dacă își cere scuze pentru atacurile nefondate la adresa justiției și pentru că s-a transformat într-un fel de ministru al injustiției, totul poate reintra in normal. Dar dacă alege să continue cu atitudinea asta de șef al magistraților și reprezentant al intereselor infractorilor, atunci riscă să determine o reacție nemaiîntâlnită a magistraților români. Eu spun să nu riște, căci nici nu știe de ce suntem în stare!”, a mai menționat Danileț.

Ministrul Justiției urmează să susțină o conferință de presă înaceastă după-amiază. Tema conferinței este, foarte probabil, legată de evaluarea profesională a procurorului general, Augustin Lazăr.