Cristian Ghinea (USR) despre Tăriceanu: Adevărul e că fotomodelul a luat-o razna

Liderul USR, Cristian Ghinea, nu agreează propunerea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că toți parlamentarii să accepte un „Pact pe justiție”.  Liderul USR menționează că nu au fost comisii pentru mineriade, iar liderul ALDE propune una pentru protecția celor fărădelege.

Ghinea spune că schimbarea politică din 2020 va aduce și schimbări în justiție, iar infractorii nu vor mai fi protejați.

„Tăriceanu vrea o Comisie a Adevărului pentru anticorupția din România. Adevărul e că fotomodelul a luat-o razna

Tăriceanu a trimis parlamentarilor o propunere de Pact pentru justiție. Bolboroseala obișnuită cu protocoale și stat paralel. Omul e slab de minte dacă ia în considerare că USR poate accepta așa ceva.

Dupa doi ani de distrugere a justiției, borfașii zic: hai să ne împăcăm și să rămână ca noi și dați și în scris că am avut dreptate. Hai sictir! Și ca nesimțirea să fie antologică, Tăriceanu ne propune o Comisie pentru adevăr si reconciliere. Așa ceva a existat în Africa de Sud. Dupa căderea Apartheidului. Adică Tăriceanu zice că borfașii care au stat la pușcărie sunt un fel de victime comparabile cu ce a fost în Africa de Sud. Nici nu știu cum să mai comentez. Și desigur, procurorii curajoși care au luptat cu corupția ar trebui să fie lustrați.

Nu am avut comisie a adevărului și lustrație pentru Canal, pentru Pitești, pentru mineriade. Dar Tăriceanu ne propune pentru borfașii condamnați pe corupție. Din nou: hai, sictir!

USR propune un pact simplu: referendum și schimbarea Constituției „Fără Penali”, independența justitiei, votarea legii depuse de USR alaltăieri prin care se repară porcăriile comise în justiție și se aplică recomandările Comisiei de la Veneția. Nici un pact cu borfașii. Vom veni la guvern în 2020 și vom repara ce au stricat ei. Borfașii la pușcărie, unde le e locul. #MaiAlesDragneaSiTariceanu”, a încheiat Ghinea.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.