DIN TRANSILVANIA

Cristina Iurişniţi, USR: Elevii din 13 şcoli nu au primit ,,O masă caldă” din cauza primarilor incompetenţi

Elevii din 13 școli incluse în programul ,,O masă caldă” nu au beneficiat de pachetul alimentar din cauza indiferenței și incompetenței autorităților publice locale, menţionează deputata de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi.

”În răspunsul trimis de Ministerul Educației Naționale (http://www.cdep.ro/interpel/2018/r6218A.pdf ) transmis ca urmare a întrebării mele referitoare la stadiul de implementare a programului ,,O masă caldă” aflu cu surprindere că, din cele 50 de școli incluse în program, doar 37 dintre acestea au beneficiat de servicii alimentare.

Iată cum unele autorități locale din România prejudiciază sistemul de învățământ prin lipsă de implicare, dezinteres sau incompetență, iar cei care au de suferit sunt elevii cei mai vulnerabili.

Conform răspunsului Ministerului Educației Naționale,cauzele pentru care proiectul ,,O masă caldă” nu s-a implementat în 13 școli sunt:
– nefinalizarea de către autoritățile locale a procedurilor de achiziție
-neimplicarea autorităților locale
-lipsa de personal din școli

Fără o administrație locală de calitate care să se implice în rezolvarea problemelor comunității, care să militeze pentru o educație de calitate și pentru oferirea de șanse egale pentru elevi și tineri, educația din România nu va putea fi reformată. Proiectele bune de la centru, pentru a deveni realitate, au nevoie de o susținere permanentă din partea primăriilor și a Consiliilor Locale”, a încheiat Iurişniţi.