POLITICĂ, ECONOMIC

Cseke Attila: cooperarea dintre MDLPA şi structurile asociative este necesară pentru buna funcţionare a autorităţilor publice locale

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a avut astăzi, 14 ianuarie, o primă întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), în cadrul căreia au fost discutate o serie de solicitări şi probleme cu care se confruntă autorităţile publice locale în implementarea legislaţiei existente şi în derularea unor proiecte.

Cu această ocazie, ministrul Cseke Attila a menţionat că, săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a demarat procesul prealabil de consultare publică având ca temă proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea OuG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

“Aşteptăm, din partea tuturor structurilor asociative ale administraţiei publice locale, propuneri de modificare a acestui proiect, în raport cu problemele semnalate în ultimul an şi jumătate de la aplicarea Codului Administrativ. Structurile asociative sunt deja un partener tradiţional al MDLPA şi vom continua dialogul şi consultările în domenii esenţiale pentru că, doar prin colaborare şi valorificând şi experienţa liderilor locali, putem găsi cele mai bune formule de eficientizare a activităţii pentru buna funcţionare a autorităţilor locale”, a precizat ministrul dezvoltării.