OPINII

Cu analfabeți funcționali sau economici în fruntea țării suntem și mai vulnerabili!

Autor:Andreea Paul

Instituții publice, companii și cetățeni,
Pregătiți-vă pentru atacurile biotehnologice. Războaiele economice nu se mai duc cu instrumente tradiționale. Ci cu viruși.

Pesta porcină africană a apărut la noi, exact la un an de la ridicarea interdicției de 14 ani de export a cărnii de porc din România. Cu toții au fost nepregătiți pentru un astfel de atac.
Zona vulnerabilă: Satu Mare. Nu e deloc întâmplător aleasă. Primul focar descoperit anul trecut (iulie 2017). La granița cu Ucraina. De atunci, nebunie totală. Într-un an suntem căzuți. Eficiența Strategiei de biosecuritate a României își arată acum rezultatele. Pe hârtie strună din 2016. În practică, nu s-a întâmplat mare lucru.

În concluzie: vom importa carne de porc și nu vom exporta carnea românească de porc. Ce ușor ne-au dărâmat un întreg sector economic, unde România are avantaje competitive naturale! O industrie întreagă lovită. Locuri de muncă care vor dispărea. Valuta națională afectată negativ. Investițiile amputate.
Acum aveam nevoie de serviciile de securitate cu adevărat puternice pentru a proteja interesele naționale și pentru a oferi un răspuns real la actuala provocare.
Cu analfabeți funcționali sau economici în fruntea țării suntem și mai vulnerabili!

articol preluat de pe pagina personală a autorului cu acordul autorului.