OPINII

Cui lăsăm pământul european?

Autor: Alin Seserman

De ce are tupeu Erdogan să trimită milioane de imigranți spre Europa? Pentru că are cu cine. Pentru că actualul model de conducere european și sistemul de luare a deciziilor este dezastruos pentru viitorul Europei. Pentru că actualii conducători (că lideri nu mai avem) sunt absolut depășiți la cea mai mică problemă de politică externă care apare.

Astăzi am ajuns să ne apărăm de conducătorii turci ca în evul mediu (termen uzat pentru ironizarea creștinilor).

Dacă UE nu-şi schimbă politica față de imigrație, nu prea are rost să se cheltuie bani mulți pe apărare. Matematic, Europa în acest secol, e cucerită de oameni care vin pe jos din diverse direcții.

Politica multiculturalismului și a imigrației a eșuat în Uniunea Europeană. Sigur că efectele reale și toate problemele sociale, derivate din politicile greșite din ultimii 25 de ani, se vor vedea mai bine peste trei decenii când votul europenilor băștinași va fi copleșit de imigranții non europeni.

E bine să fim toleranți și să avem compasiune pentru aproape dar fără a distruge viețile altora.

Aici nu e vorba de toleranță sau intoleranță, de compasiune sau de a da o mână de ajutor altor oameni. Dacă mâine vin 5 milioane din
Orientul Mijlociu nu se rezolvă absolut nimic ci doar se creează o mare, o foarte mare problemă socială cu implicații pentru sute de ani. În Asia și Africa sunt miliarde de oameni. Salvarea nu vine din ocuparea teritoriului european, ci din susținerea programelor de educație, sănătate și a unei dezvoltări economice. Începând din nordul Africii.

Sigur că e bine să ajuți oamenii și UE trebuie să se asigure ca toți cei din Turcia și din alte părți să ajungă sănătoși acasă.

Nici Merkel și în niciun caz Erdogan nu poate hotărî ce vecini de scară trebuie să avem. Știm retorica “corecților politici” care ne spun povești despre românii care au plecat în Italia și Spania. E cu totul altceva. Românii nu s-au ghetoizat și nu își impun religia și cultura nicăieri. Românii respectă regulile pe întreg teritoriul UE.

Știm cine sunt marii apărători ai migrației de orice fel. Oameni care nu se întâlnesc niciodată cu acei oameni de care zic ei că le pasă. Sunt oameni care au garduri de 5 metri și case de 1000 mp cu serviciu permanent de pază. Începând cu actorii de la Hollywood și terminând cu noii milionari inclusiv din România.
Ei sunt marii susținători ai ocupării Europei. Sigur, în numele binelui și chiar al creștinătății.