POLITICĂ, Uncategorized

Culmea ipocriziei. PSD participă la consultările pe Justiție de la Cotroceni, cu doi foști deținuți politici. Unul dintre aceștia ar fi un infractor de drept comun

Astăzi, 12 aprilie 2019, a venit rândul partidului de guvernământ să meargă la consultări pe tema justiției, la Palatul Cotroceni. În acaestă dimineață, Liviu Dragnea a anunțat că la consultările cu președintele Klaus Iohannis, delegația PSD va fi formată din trei persoane, respectiv: deputatul Eugen Nicolicea, Marin Iancu și Ioan Muntean.

,,Domnul Marin Iancu a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani și patru luni. Deși îndeplinea condițiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci președinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiționată.

După ce și-a ispășit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împușcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă.

Domnul Ioan Muntean, de asemenea, a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud, Secția 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deținuți politici extrem de periculoși pentru statul comunist PCR, timp de șapte ani” anunță comunicatul PSD.

Potrivit GMedia.ro și altor site-uri ale presei centrale, unul dintre ceele două persoane Ioan Muntean, este de fapt un infractor de drept comun recidivist, care a în anii ’80 a atacat un grănicer și i-a luat pistolul mitralieră și muniția.

De bună credință, președintele Klaus Iohannis a transmis celor doi foști deținuți trimiși de PSD la negocieri că se bucură că au fosști trimiși să discute cu domnia sa despre justiție.