,,Domnul Marin Iancu a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani și patru luni. Deși îndeplinea condițiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci președinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiționată.

După ce și-a ispășit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împușcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă.

Domnul Ioan Muntean, de asemenea, a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud, Secția 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deținuți politici extrem de periculoși pentru statul comunist PCR, timp de șapte ani” anunță comunicatul PSD.

Potrivit GMedia.ro și altor site-uri ale presei centrale, unul dintre ceele două persoane Ioan Muntean, este de fapt un infractor de drept comun recidivist, care a în anii ’80 a atacat un grănicer și i-a luat pistolul mitralieră și muniția.

De bună credință, președintele Klaus Iohannis a transmis celor doi foști deținuți trimiși de PSD la negocieri că se bucură că au fosști trimiși să discute cu domnia sa despre justiție.