ACTUALITATE

Cum a ajuns Vlad Țepeș prototip al contelui Dracula?

Dezvăluirea va fi făcută de Ioan Bîca, șef lucrări la Extensia Bistrița a Facultății de Geografie din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”, cu ocazia lansării romanului ,,Dracula. Începutul”. Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Extensiei Bistrița, miercuri 18 aprilie 2018, orele 18. Este a treia carte în care Ioan Bîca explică legătura dintre prințul valah și cunoscutul conte-vampir după lucrările ,,Arealul turistic Piatra Fântânele-Măgura Calului” și ,,Borgo Pass” apărute în cursul anilor trecuți.

Romanul,,Dracula. Începutul”, pe care Ioan Bîca a ales să îl scrie sub pseudonimul de John Grimo, își propune totodată să fie un ghid inedit de promovare turistică a ținuturilor de poveste din Munții Bârgăului descrise de scriitorul Bram Stoker în cunoscuta capodoperă ,,Dracula”.

Istoria contelui-vampir Dracula începe odată cu publicarea romanului ,,Dracula”, al scriitorului irlandez Bram Stoker, în anul 1897, roman care se desfășoară, în parte, pe meleagurile județului Bistrița-Năsăud, la Bistrița și în Pasul Bârgăului (Tihuța). De atunci, Vlad Țepeș și contele Dracula sfidează trecerea timpului într-o simbioză învăluită în mister și legendă.

 

Cristina Rusu