DIN TRANSILVANIA

Cum a fost evitat un dezastru pe Aeroportul internațional din Cluj-Napoca, după ce trenul de aterizare al unui avion cu pasageri a luat foc

Grav incident de securitate aeriană, vineri seară, pe aeroportul din Cluj. Trenul de aterizare al unui avion a luat foc la aterizare. Aeronava aparţinea unei companii egiptene și efectua o cursă pe ruta Hurghada -Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit, iar incendiul a fost lichidat rapid de pompierii unei companii private. În urma incidentului, traficul pe aeroport a fost închis temporar.

“Nu văd foc la pneuri din turn, brigada de pompieri sosește, sunt la 300 de metri în spatele tău”.

Incidentul a avut loc vineri seară, pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Aeronava Boing 737 a companiei Fly Egypt, cu 113 pasageri la bord, începuse manevrele de aterizare, iar la contactul cu pista, cele 4 pneuri ale trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc.

Echipajul a luat imediat primele măsuri de prevenire a incendiului, iar pompierii aeroportului au intervenit de urgență și au stins flacările.

Viteza excesivă este prima ipoteză pentru producerea incidentului.

Experții în securitate aeriană sunt însă de altă părere și indică uzura pneurilor.

Activitatea pe aeroport a fost blocată câteva ore. Traficul aerian s-a reluat în jurul orei 22.00, dar mai mulți pasageri au pierdut cursele. Astfel, aeroportul le-a asigurat cazare peste noapte.