OPINII

Cum funcționează „dezinformația” ?

Nu stiu de unde au tras unii concluzia ca daca o parte a presei occidentale manipuleaza, cea ruseasca trebuie musai sa spuna adevarul.
Nu baieti, nu asa functioneaza „dezinformatia”. Nu mai credeti stiri si dezvaluiri senzationale care apar exact in momentul in care muscalul are trupele intr-o tara straina, unde nu avea ce cauta. Nu ati stiut nimic de nici un laborator biologic in Ucraina pana cand Moscova nu s-a trezit sa le „descopere” – exact la timp. Si sper ca nu credeti ca Ucraina s-a apucat sa se invadeze singura sau sa isi masacreze singura cetatenii numai pentru a face de ras pasnica armata ruseasca.
Da, stim ca presa din Occident are interese – dar daca si cea de dreapta si de stanga spun acelasi lucru, daca Polonia si tarile baltice condamna invazia ruseasca, daca si Macron si LePen condamna „crimele de razboi”, chiar daca se feresc sa rosteasca cuvantul „genocid” – sa nu ne trezim, in suspiciunea noastra fata de mass media occidentala, ca repetam propaganda unora sperand sa o combatem pe a altora.
Faptele sunt fapte, iar reteta ruseasca de azi este aceeasi folosita si inainte – in Transnistria, Osetia, Abhazia, in Caucaz sau republicile din Asia centrala – generarea si intretinerea de conflicte regionale, justificate prin dezinformari. De ce s-ar fi schimbat Rusia tocmai acum?
Stiu ca nu sunteti „putinisti” numai pentru ca va puneti intrebari si nu vreti sa acceptati versiunea oficiala, dar faceti un efort sa analizati faptele obiectiv si sa nu ajungeti sa afirmati falsitati numai pentru ca va place cum suna. Nu mai dati apa la moara celor ce vad putinisti in orice individ care nu accepta povestea din presa. In cazul de fata, Putin nu e reprezentatul binelui. Sa nu ii mai gasim noi scuze pentru invazie. E baiat mare, e capabil sa si le gaseasca singur, nu are nevoie de noi.
Gabriel Purcăruș