DIN TRANSILVANIA

Cum funcționează un spital într-un oraș fără cazuri de coronavirus

8 medici, 18 asistente și 10 infirmiere se ocupă de îngrijirea pacienților cu coronavirus la Spitalul Municipal Blaj. Aceștia lucrează în 3 ture de câte 12 ore fiecare, cu 24 ore liber, urmând ca, după 15 zile, să fie înlocuiți cu personalul aflat în așteptare. Personalul medical și auxiliar medical este cazat la hotelurile din oraș care și-au oferit sprijinul pentru Spitalul din Blaj. Acestora li se asigură masă în regim catering.

Pentru personalul medical și administrativ sunt disponibile trei hoteluri, iar administrația locală decontează cheltuielile de cazare și masă. De asemenea, este pus la dispoziție un mijloc de transport, cu un șofer angajat al Primăriei Blaj, care transportă personalul medical de la hotel la spital și retur, șoferul stă izolat la domiciliu și efectuează doar acest tip de activitate, iar Poliția Locală asigură paza perimetrului locațiilor de cazare, pentru ca persoanele neautorizate să nu intre în incinta acestora.

Spitalul din Blaj și-a început activitatea de spital suport pentru tratarea cazurilor de coronavirus sâmbătă, 4 aprilie, când la instituția medicală blăjeană au fost transferați primii pacienți infestat cu coronavirus.