ULTIMA ORĂ, DIN TRANSILVANIA

Cum se schimbă vremea în prima zi de Paște?

Sâmbătă o să fie cald. Vor fi averse de vară, cu tunete și fulgere. Maxime de 17 grade la mare și de 27 în sudul Olteniei. În Capitală – 24 de grade și vânt liniștit. În a doua parte a zilei se adună norii. În noaptea de Înviere or să fie cam 8 grade Celsius.

Meteorologii atenționează că, în prima zi de paști, vremea se schimbă.

De Paște, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în jumătatea nordică a țării, iar seara, în sud și în sud-est, unde local, va ploua. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și de vânt cu aspect de vijelie, iar izolat, se vor strânge cantități mari de apă.

Temporar, vântul va avea intensificări, mai ales în timpul ploilor, când, izolat, va putea avea aspect de vijelie. Maximele pornesc de la 12 grade și nu mai trec de 22 de grade Celsius.

Pe parcursul zilei, atmosfera va fi plăcută. Spre seară, înnorările se vor accentua, iar probabilitatea de apariție a averselor cu descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va avea intensificări în timpul ploilor.

Maximele vor ajunge la 18 de grade în Moldova, 19 în Maramureş, 18 în Crisana, 19 în Transilvania, 21 în Banat, 22 în Oltenia, 21 în Muntenia şi 17 de grade în Dobrogea.

Cum bate vântul, unde se duce norul de fum din Cernobîl