Uncategorized

Cupa Davis se joacă după un nou format din 2019. Proiectul de 3 miliarde de dolari a fost aprobat de Adunarea Generală a ITF

Cupa Davis se va desfășura după un nou format începând de anul viitor, proiectul prezentat la Orlando de președintele ITF și de compania Kosmos fiind aprobat cu 71,43 % din voturile celor 120 de delegaţi prezenţi la Adunarea Generală a Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF).

Astfel, începând din 2019, noul format cuprinde o rundă de calificare, care va avea loc în luna februarie, și la care vor participa 24 de echipe. Cele 12 câştigătoare se vor califica în faza finală, acolo unde se vor alătura cele patru semifinaliste ale ediției din acest an, Franța, Spania, Croația, și SUA, şi celor două beneficiare de wildcard-uri, echipe ce vor fi cunoscute înaintea rundei de calificare.

Așadar, la turneul final, programat în săptămâna 18-24 noiembrie 2019, vor ajunge 18 echipe, orașul gazdă urmând a fi ales dintre Madrid și Lille.

Cele 18 echipe vor fi împărțite în 6 grupe de câte trei și se va juca de luni până joi. Câștigătoarele grupelor şi cele mai bune două echipe de pe poziţia secundă vor juca vineri, în sferturile de finală, semifinalele şi finala fiind programate sâmbătă și duminică.

În aceste întâlniri din noul format al Cupei Davis se vor juca două meciuri de simplu, în loc de patru, și unul de dublu, toate după sistemul „cel mai bun din trei seturi”, cu tie-break în fiecare set, dacă este necesar

În ceea ce privește avantajele financiare, acestea sunt impresionante. Grupul american Kosmos, fondat şi condus de fotbalistul Gerard Pique, și sprijinit de miliardarul japonez Hiroshi Mikitani, Președinte și CEO al companiei Rakuten, a anunțat că va investi în noul format 3 miliarde de dolari, în 25 de ani, iar pentru echipele din Cupa Davis a anunțat un fond de premiere de câte 20 de milioane de dolari în fiecare sezon.

 

sursa: www.frt.ro