DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

CURĂȚENIE PE DRUMURILE DIN BIHOR

Consiliul Județean Bihor a intreprins o serie de măsuri pentru amenajarea părților necarosabile de-a lungul drumurilor naționale și județene și a șanțurilor drumurilor.
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean: Împreună cu reprezentanții Drumurilor Naționale, Primăriei Săcădat și cu cei care lucrează terenurile agricole de-a lungul DN 1, am fost azi în zona Săcădat, la intrarea spre Ineul de Criș.
Am stabilit cum vom lucra în perioada următoare în așa fel încât marginile Drumului Național 1 să fie curate.
Echipele de la drumuri vor curăța șanțurile și zona aferentă acestora. Primăriile și proprietarii terenurilor din zonă vor curăța capetele acestor terenuri dinspre drum.
Aceste terenuri, care până acum erau abandonate și necultivate, vor fi arate și cultivate de cei care le administrează până în taluzul exterior al șanțului drumului.
În zona popasurilor amenajate pe marginea drumului vom monta camere de luat vederi, pentru a-i putea sancționa pe cei care murdăresc zona de popas.
Se vor taluza șanțurile, iar betoanele vor fi scoase din pământ, pentru ca întreținerea să se poată face mai ușor în timp.
Până în primăvară ne propunem să intervenim între Oradea și Lugașu de Jos, în așa fel încât marginile drumului să fie curățate.
Din primăvară vom continua spre limitele județului, în parteneriat cu administratorii drumurilor și cu primăriile.
Mulțumesc tuturor celor implicați în programul pentru un județ curat.