Curtea de Apel București a respins anularea decretului lui Iohannis de prelungire a mandatului Ștefului Statului Major al Apărării

Vineri, Curtea de Apel București a respins acțiunea prin care Ministerul Apărării Naționale a solicitat anularea decretului semnat de Klaus Iohannis, prin care președintele prelungea mandatului de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Decizia de astăzi a Curții de Apel București nu este definitivă putând fi atacată prin recurs.

„Respinge (…) acţiunea formulată de către reclamantul Ministerul Apărării Naţionale prin ministrul apărării naţionale, în contradictoriu cu pârâţii Preşedintele României Klaus-Werner Iohannis, Administraţia Prezidenţială şi Ciucă Gh. Nicolae Ionel, având ca obiect anularea decretului nr.1331/28.12.2018, ca fiind inadmisibilă în privinţa controlului judecătoresc în contenciosul administrativ asupra actelor de comandament militar definite de art.2 alin.1 lit.l) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în minuta instanţei, potrivit Mediafax.

Preşedintele a semnat, la 28 decembrie 2018,  decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN. MApN a contestat acest decret la Curtea de Apel București cerând suspendarea și anularea decretului.  Decretul a fost suspendat la 31 ianuarie până la soluționarea dosarului. După suspendarea decretului,  MApN a împuternicit   pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp pe generalul-locotenent Laurian Anastasof.
Urmează de văzut dacă soluția de astăzi va fi atacată de MApN și care va fi decizia finală a instanței de judecată.
Sursă foto: Mediafax

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.