ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ, OPINII

Dacian Cioloș: Această gâlceavă politică la scară națională costă România enorm și ne costă pe fiecare dintre noi

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, se arată îngrijorat de tensiunile din sânul PSD, care se manifestă public, antrenând guvernarea și implicit România, într-o criză cu multiple implicații politice și economice:

,,Guvernul are datoria să guverneze în interesul societății. Cum spunea deunăzi și premierul Tudose, chiar dacă mandatul politic vine de la o majoritate politică, Guvernul e al României.

Și, totuși, pentru a câta oară într-un an de guvernare PSD-ALDE, avem parte de dispute publice între membri ai guvernului, care ar trebui să lucreze ca o echipă în interesul României?! Unde sunt liniștea și normalitatea promise?

Această gâlceavă politică la scară națională, care e departe de a fi o confruntare politică de idei în interesul bunei guvernări, costă România enorm și ne costă pe fiecare dintre noi.

Deciziile privind investițiile – creștere economică și locuri de muncă, ratingul de țară – costurile creditelor pe care România le face pe piețele financiare, capacitatea de negociere a unui ministru sau a premierului în numele României, toate acestea și multe altele sunt influențate de stabilitatea și credibilitatea echipei guvernamentale.

Doamnelor și domnilor guvernanți, bunăstarea românilor nu se creează din condei și nici la televizor, ci stă în deciziile, acțiunile și credibilitatea dumneavoastră în fruntea țării.

Cu fiecare astfel de dispută între cei a căror principală preocupare ar trebui să fie guvernarea, se întărește un singur lucru: neîncrederea oamenilor în politicieni, o neîncredere care macină temelia democrației, un lucru mai grav decât orice guvernare vremelnică.”