POLITICĂ

Dacian Cioloș: ,,Această zi este a României din sufletele noastre“

„Această zi este a României din sufletele noastre, indiferent unde ne-a purtat viața, a României pe care ne-o dorim pentru noi, pentru copiii noștri. Este seara românilor uniți în aspirații“ – este mesajul fondatorului Mișcarea România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, pentru cei care protestează, astăzi, în Piața Victoriei din Capitală.

În mesajul său, Dacian Cioloș spune că prezența celor din diaspora acasă, unde le este locul, pentru a cere, pentru țară și semenii lor, exact ceea ce le-a lipsit când au plecat, este „un semn de trezire și de asumare.

„De multe ori, politicienii nu sunt acolo atunci când trebuie să fie și e nevoie de ei, dar vor să fie văzuți, să facă băi de mulțime acolo unde nu e locul lor. Nu voi fi văzut în piață diseară, dar sunt împreună cu voi, cu cei care nu vă abandonați demnitatea în fața celor care ne vor adormiți, anesteziați, manipulați cu povești despre Soroș sau statul paralel. Sunt împreună cu voi cu gândul și aspirația și fapta. Împreună cu voi îmi voi asuma, însă, tot ce trebuie să-mi asum în lunile și anii care vin, voi aduce partea mea de contribuție la România pe care, iată, îndrăznim să o visăm tot mai mulți, cu tot mai mult curaj. Dacă fiecare dintre noi își asumă ceea ce simte că are de făcut pentru ca lucrurile să meargă mai bine, am credința că ne vom regăsi locul în această țară, că ne vom recunoaște în nația căreia îi aparținem și am credința că România își va regăsi locul pe care și-l merită în lume“, mai adaugă Dacian Cioloș.