POLITICĂ

Dacian Cioloş: Am pregătit sesiunea plenară de mâine a Parlamentului European pentru adoptarea pachetului de urgenţă împotriva coronavirus

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a anunţat că a pregătit împreună cu colegii de la Renew Europe, sesiunea plenară de mâine a Parlamentului European în care vom adopta pachetul de măsuri luate la nivel european pentru a lupta împotriva noului coronavirus.

Este vorba de pachetul de urgență de 37 de miliarde de euro pentru a ajuta spitalele și pe cei din prima linie, dar și primele măsuri de sprijin pentru oamenii care își văd locurile de muncă puse în pericol și pentru companiile care sunt afectate de criză.

“Pentru mine e clar că acesta nu poate fi decât un prim pachet de măsuri. Dimensiunea crizei este mult mai mare decât s-a anticipat. Trebuie să facem mult mai mult.

De aceea, în numele Renew Europe, voi cere convocarea unei noi sesiuni de urgență a Parlamentului European pentru zilele următoare, pentru a propune soluții suplimentare. Este nevoie de solidaritate între toate statele membre ale Uniunii Europene, pentru un răspuns puternic și coordonat”, a subliniat Cioloş.