POLITICĂ

Dacian Cioloş: “Cetățenii României nu trebuie să se lase pacăliți de discursul populist”

Fostul premier, Dacian Cioloş, atrage atenția asupra deciziilor populiste propuse de Guvernul Dancila. El menționează intr-o postare pe pagina sa de socializare că modificările la Codul Fiscal va genera haos, iar creșterile de taxe si introducerea a noi taxe va impovara traiul românilor. 

“Decizia luată azi de guvern prin adoptarea OUG privind modificarea Codului Fiscal nu va crește salariile și pensiile, nu va aduce bunăstare, va crea însă premisele unor măriri de prețuri în lunile care vin. Un guvern responsabil nu-și bate joc de contribuabili, nu aruncă în aer bursele, nu pune cetățeanul în fața faptului împlinit”. El precizează că guvernarea trebuie să fie “”un act de maximă responsabilitate, pentru că de el depinde echilibrul întregii societăți”.

Ordonanța de urgență dată de Guvernul Dăncilă prin care se introduc noi taxe e un act de iresponsabilitate politică. Să dai foc la bursă și să ignori toate mesajele din mediul economic înseamnă dovada că ziua de mâine nu contează. Pentru PSD nu mai are nicio importantă cine va deconta oalele sparte. Există doar ziua de azi și foamea uriașă de bani la buget, disperarea de a acoperi găurile pe care acest partid singur le-a creat.

Cetățenii României nu trebuie să se lase pacăliți de discursul populist. Nu pândește nimeni din afară, nu există niciun complot împotriva binelui nostru. Există însă o intenție clară a guvernului de a acoperi incapacitatea de a pune pe roate economia cu taxe noi care, în cele din urmă, se vor răsfrânge tot asupra noastră, a tuturor.