Dacian Cioloș: Demnitarii ar trebui să fie „modele de moralitate”

Fostul premier, Dacian Cioloș, a atras atenția că pentru funcțiile importante din stat e nevoie de modele de moralitate și că o astfel de regulă trebuie aplicată de toate partidele.

„Cred că nu mai avem ce aștepta mare lucru de la cei pentru care noțiunea de integritate e interpretată ca o limitare a prezumției de nevinovăție a unui cetățean normal. Aici nu vorbim de cetățeni normali ci de demnitari, care ar trebui să fie modele de moralitate.
Percepția noțiunii de integritate și moralitate se va înrădăcina în societate atunci când ea va fi aplicată de partide sau de oricine are pretenția să-i reprezinte pe ceilalți ca pe ceva firesc, de bun simț și nu ca pe o constrângere legală sau o “subversiune a statului paralel”.
Cel puțin noi asta o să facem la viitorul partid nu nu mai anunț încă o dată lansarea partidului, îmi exprim doar niște gânduri”, a exprimat fostul premier.

Reacţia acestuia vine după ce liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, că membrii partidului cercetaţi penal vor putea face parte din noul Cabinet, menţionând că PSD a decis să-şi facă Guvernul „şi nu alte instituţii”.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.