OPINII

Dacian Cioloș: ,,Democrația nu are nicio legătură cu brigăzile, fie ele verzi, maro sau albe. Nu are treabă cu deratizarea și nici cu frica”

,,Noi suntem ceea ce se cheamă democrație…curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani! Mi-a zis cineva că suntem brigăzile albe. Fie şi aşa! Este o luptă deschisă“ – Liviu Dragnea

Democrația nu are nicio legătură cu brigăzile, fie ele verzi, maro sau albe. Nu are treabă cu deratizarea și nici cu frica. Democrația ar trebui să fie despre bun-simț, educație și multă muncă. Despre oameni responsabili, cinstiți și buni profesioniști capabili să conducă țara. Despre decență ca parte din normalitate.

Doamna Firea a spus în discursul domniei sale că: ,,Votul românilor este sfânt“

6.288.769 au fost voturile pentru Președinte. PSD-ul lui Ponta, Tudose, Grindeanu, Dragnea, Firea și mulți alții au primit 3.204.864 de voturi.

PSD/ALDE au câștigat alegerile folosind instrumentele democrației și indiferența unora dintre noi. Acum ne spun că nu au destulă putere pentru că nu au toată puterea. Asta nu se cheamă democrație, ci totalitarism.

Acum mai bine de un an câteva sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru că un om speriat de justiție a cerut ,,guvernului lui” să adopte o ordonanță de urgență ca să scape de o eventuală condamnare. Acum, același om repune pe tapet această idee și aduce cu o cheltuială enormă sute de mii de oameni în Piața Victoriei pe care îi incită într-un mod dezgustător și iresponsabil.

Trăim o perioadă-cheie pentru democrația din România. Divizarea, ura, agresivitatea pot aduce voturi pentru PSD, dar ne vor distruge ca popor pe termen lung.

România suntem și trebuie să rămânem noi. Toți. Și cei care muncesc pe câmp și cei din multinaționale și cei din cartierele foarte sărace ale orașelor mari. Și cei de la mitingul PSD și cei din #rezist.

Iar noi trebuie să vorbim mult mai mult unii cu alții și nu unii împotriva celorlalți. Trebuie să încetăm să lăsăm ,,televizorul” să ne traducă gândurile și vorbele. Trebuie să reînvățăm să fim #împreună.