POLITICĂ

Dacian Cioloș: „Eșecul cere asumare și asumarea cere demisie”

Eșecul cere asumare și asumarea cere demisie.

Nu pricep cum un ministru, cel al Agriculturii, care a fost incapabil sa ia măsurile necesare împotriva răspândirii pestei porcine este astăzi calificat să gestioneze propriul dezastru.

Când nu ai fost capabil să implementezi măsurile pe care le aveai la dispoziție, le știai și erai conștient de ce urmează, înseamnă că ești incompetent. Niciun partid cât de cât responsabil nu te mai poate păstra în funcție.

Dar, în loc de demisie, domnul Daea își face din nou bilanțul. Cifre și recorduri la hectar, ca pe vremea când mâncam salam cu soia. Asta, în timp ce România o ia pe calea crizei alimentare în care salamul sau ceafa de porc vor fi, din nou, ca în comunism, din soia.
În România guvernării lui Dragnea, el însuși crescător de porci, porcii mor pe capete și sunt aruncați în apa Dunării, ca să avem pe lângă o catastrofă alimentară și una ecologică.

Ce nu sfârșește în Dunăre se aruncă în incineratoare odată cu o întreagă industrie construită pe capitalul românesc. Totul, din cauza incompetenței ministrului Agriculturii și a partidului care l-a numit. Din cauza unui mod de abordare a guvernării profund defect atât anti-economic, cât și anti-social.

PSD e un partid care știe să promită, știe să împartă banii altora și cu același cinism știe să distrugă munca altora. M-aș astepta, deci, ca domnul ministru Daea sa o tragă de mânuță pe doamna premier Dăncilă, care coordonează și Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, și să plece amândoi, tiptil și rușinați, din Guvern.
Singurul bilanț pe care și-l pot permite este cel al distrugerii unui sector prin incompetență și corupție ca mod de a guverna.

Solicit să le spună crescătorilor de animale și celor care și-au pierdut sau riscă să-și piardă porcul de Crăciun cum au de gând să rezolve problema. Pentru că nu mă aștept la nicio urmă de decență din partea lor.

Dacian Cioloș, Mișcarea România Împreună