Dacian Cioloş: ,,Îmi doresc să candidez la alegerile europarlamentare din 2019”

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat astăzi, la RFI, că obiectivul partidului Mişcarea România Împreună este ca, după alegerile parlamentare din 2020, să poată forma un Guvern. El spune, de asemenea, că şi-a propus să candideze la primele alegeri care vor avea loc anul viitor, adică la cele pentru Parlamentul European.

Cum se poziţionează Mişcarea România Împreună? ,,Vrem să fie un partid de masă şi să-i reprezinte pe toţi cei care până acum au considerat că n-are rost să se amestece în politică sau că politica nu e pentru ei, că societatea trebuie condusă de alţii şi care în sfârşit, după ce s-a întâmplat în ultimii ani şi mai ales anul trecut, au înţeles că trebuie să se implice”, spune Dacian Cioloş.

Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare din 2019, fostul premier a răspuns: „Lucrurile astea o să le discutăm în partid, după ce partidul va fi înfiinţat, dar personal, da, îmi doresc acest lucru. Am tot fost acuzat în ultima vreme că nu mi-am asumat până acum niciodată o candidatură şi în condiţiile acestea, am spus că dacă intru în politică, voi candida la primele alegeri, oricare ar fi ele. Deci în măsura în care primele alegeri vor fi alegeri europarlamentare şi cu atât mai mult cu cât am o experienţă pe domeniul acesta, dacă în partid vom considera că asta e o soluţie bună şi că pot să aduc un plus, voi candida”.

„Şi această candidatură o s-o integrăm într-o abordare mai largă, pentru că obiectivul nostru este ca în 2020 la alegerile parlamentare, după alegerile parlamentare din 2020, să putem fi parte a guvernării, să putem forma un Guvern”, precizează Dacian Cioloş.

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.