Dacian Cioloș: ,,Joia neagră” în economie

Guvernul a anunțat astăzi un atac final la pensiile private, după luni bune în care a mințit afirmând că nu va lua nicio măsură împotriva celor 7 milioane de români care au contribuit la fondurile de pensii private obligatorii.

Discuțiile din acest an și decizia de astăzi cu privire la Pilonul 2 de pensii arată lipsă de profesionalism și de respect față de contribuabili, investitori și în raport cu piețele financiare. Studiile arată că pe termen lung pensiile vor fi mai mici în urma acestor reduceri la Pilonul 2 de pensii, fiind afectată astfel bunăstarea actualilor angajați.

Platforma România 100 consideră că un alt efect distrugător va fi asupra credibilității afacerilor pe termen lung în România și asupra nivelului de risc asociat țării noastre, inclusiv cu efecte semnificative asupra costurilor pentru noile împrumuturi necesare finanțării datoriei publice vechi și a celei noi.

Guvernul actual introduce, din păcate, noi impozite prin care sancționează, practic, angajații. Taxa de solidaritate, redenumită de Guvernul Tudose ,,contribuția asiguratoare pentru muncă”, o nouă lovitură dată angajaților. Toți angajații și antreprenorii din România (microîntreprinderi, PFA-uri, afaceri de familie, societăți medii și mari) vor suferi în 2018 din cauza ,,solidarizării” forțate propuse de Guvern.

Toate aceste măsuri nu au fost prezentate în campania electorală și arată o formă de disperare în ceea ce privește strategia fiscală.

Asigurarea stabilității și predictibilității fiscale este un principiu esențial pentru dezvoltarea economică a țării, stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă. Tocmai de aceea codul fiscal interzice introducerea unei taxe cu mai puțin de 6 luni înainte de aplicarea efectivă a acesteia.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.