ACTUALITATE, ULTIMA ORĂ

Dacian Cioloș la Cluj-Napoca: Platforma 100 va candida la următoarele alegeri

Fondatorii Platformei 100, Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru, au vorbit astăzi la Cluj Napoca despre dezvoltarea comunităților locale. În cadrul întâlnirii fostul prim-ministru a declarat că Platforma 100 va rămâne o mișcare civică, iar în perioada următoare se vor depune actele pentru o mișcare politică. Proiectul politic va avea un sens doar dacă este implicare și a comunității locale:

,,Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid, care îşi propune să ducă energia asta şi în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică, şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil”, a declarat Dacian Cioloş.

,,Îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezzo în viaţa noastră profesională, în care ne asumăm nişte lucruri pentru comunitate, după care mergem şi continuăm să rămânem conectaţi la firul ierbii, la baza societăţii. Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem să o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră”, a menţionat Cioloş.

Potrivit fostului premier, se lucrează de un an la programul viitorului partid.

,,Eu unul singur sau doar cu câţiva nu mă duc la drum dacă nu suntem mai mulţi cei care ne asumăm aceste lucruri. Nici eu nu sunt mulţumit de anumite lucruri, îmi pun la bătaie pielea, resursele şi energia şi facem primul pas, după care trebuie dezvoltat de undeva. (…) Avem timp până la următoarele alegeri, pentru că altfel nu ne-am fi implicat în proiectul politic. Vom participa la alegeri cu un partid politic. După depunerea actelor de înregistrare a partidului politic va dura câteva luni până la finalizarea procesului de înscriere la tribunal, apoi vor începe înscrierile în partid. La primele alegeri, cele europarlamentare, intrăm în jocul politic. Aceasta este forma, trebuie să dăm fondul, care înseamnă o schimbare de atitudine, dacă nu se produce declicul, putem face zece partide”, a completat Dacian Cioloş.

Fostul premier a declarat că are datoria de a reinvesti capitalul de imagine și de notorietate obținut din partea alegătorilor. El a asigurat că Platforma 100 nu va fi un partide lider, ci unul de lideri format din tineri specialiști în domeniul lor.

,,Schimbarea politică nu poate veni decât de la bază, de la firul ierbii. A face politică nu ar trebuie să însemne altceva decât a servi comunitatea locală, a servi interesul colectiv prin profesionalism. La viitoarele alegeri vom participa cu un partid politic, primele alegeri fiind europarlamentare, intrăm în jocul politic” a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: ,,Haideți! De ce … haideți? Cred că prea mulți ne-am plâns și ne plângem de faptul că suntem români, de ce fac alții, cred că suntem într-un moment în care societatea civilă își asumă un rol din ce în ce mai activ. Prima condiție și construim ceva este să conștientizăm când ceva nu merge bine”.

Acesta a declarat că urmează să depună curând actele pentru mișcarea politică.

sursa: platforma 100 facebook

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
10°C
Vânt: 4 km/h V