Dacian Cioloș: ,,Motorul schimbărilor în România este societatea civilă”

Dacian Cioloș a fost invitatul Realității TV. Fostul premier a vorbit despre neajunsurile guvernării și soluțiile pe care le pregătește noul partid, România Împreună. Iată principalele declarații.

,,Guvernul Dăncilă n-are nicio prestație. Nu atragem fondurile europene, chiar riscăm să pierdem banii. Suntem în întârziere. N-a reușit să atragă investiții private. Pe creșterea economică, veniturile la buget sunt mai mici.

Valoarea investițiilor e mai mică dacă o raportăm la creșterea PIB. Situația economică în fapt este gravă, fiindcă nu creăm locuri de muncă, Guvernul se îndatorează tot mai scump, fiindcă cei care dau bani n-au încredere în guvernanți.

Legat de unitatea dreptei. Noi ne vom concentra pe organizare. Dat fiind situația actuală, forțele democratice trebuie să lucreze împreună. Trebuie să dăm semnalul că suntem capabili să punem pe masă o ofertă de construcție pentru România. Chiar și cu organizațiile civice. Va fi nevoie de societatea civilă și mișcările civice. Este important ca lumea să iasă în stradă, fiindcă dacă am fi stat în casă, justiția ar fi fost la pământ. Motorul schimbărilor în România este societatea civilă. În jurul ei se va forma viitorul proiect pentru România. Mobilizarea este foarte importantă.

Realitatea TV Live

Realitatea TV Live Rareș Bogdan, DEZVALUIRI BOMBA despre Dragnea și planul secret din PSD https://bit.ly/2KfdCaG

Publicată de Realitatea.NET pe Joi, 28 Iunie 2018

Mișcarea România Împreună va avea o ideologie care va reieși din programul politic. Noi vrem să creăm locuri de muncă, vizăm dezvoltarea antreprenoriatului, educația și sănătatea. Vrem să reformăm statul. Un program care să răspundă la nevoile României de astăzi. Suntem un partid de centru-dreapta. Nu asta îi încălzește pe români, dar ideea e de a furniza măsuri active și să dăm un semnal de siguranță românilor, să nu mai rămânem în urmă față de alții. Așa va fi definită și ideologia noastră.

Lipsa de profesionalism în politicile publice, în domeniul infrastructurii, a lăsat România fără autostrăzi.

Suntem în teritoriu toată luna iulie. Vom fi în Moldova, Banat, nordul Transilvaniei. Ne întâlnim cu oamenii și discutăm cu ei toate problemele”, a încheiat fostul premier.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.