ACTUALITATE

Dacian Cioloș: „Nu mai ajunge sa fii anti-PSD. Politica nu înseamnă hoție și șmecherie“

Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României și fondatorul Mișcării România Împreună, pregătește, împreună cu echipa sa, „o ofertă politică detaliată, care va constitui o alternativă la politica gândită ca «hoție și șmecherie»“ – scrie Graiul Sălajului.

Nu mai este suficient să fii anti-PSD pentru a restabili capitalul de încredere al societății, spune fostul prim-ministru, care arată că soluția este ca masa critică a societății să se implice și să își asume un rol activ. Iar Dacian Cioloș este optimist în această privință: „O mare parte dintre români, cel puțin cei cu care m-am întâlnit eu, e formată din oameni dezamăgiți, dar și foarte mulți oameni cu speranță. Au speranța că România se poate reconstrui, dar într-adevar sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă. Au un sentiment de pierdere de timp, de pierdere de energie, referitor la modul în care evolueză lucrurile, pentru că nu doar că nu se vede dezvoltarea, dar oamenii mai trebuie și să stea de pază. De pază la Guvern, de pază la prefectură, de pază pe lângă cei aleși să dezvolte România, nu să fure“, spune Dacian Cioloș. Oamenii trăiesc cu starea asta de stres, de neîncredere, de mai bine de un an și jumătate, subliniază fostul premier.

Dacian Cioloș a criticat în mai multe rânduri instabilitatea decizională a actualului guvern. În opinia fondatorului RO+, această instabilitate pune în pericol viitorul oamenilor care „lucrează cinstit în România“, dar și a investitorilor care ajung să nu mai aibă curaj să dezvolte afaceri. „Oameni care își investesc banii în afaceri în România – și nu mă gândesc la mari afaceri, ci la simpli antreprenori sau oameni ale căror salarii vin de la întreprinderi care lucrează cinstit în România – sigur că își pun problema în ce fel poate să evolueze afacerea lor sau ce perspective au ei cu locul de muncă într-o întreprindere care e pusă în pericol de instabilitatea asta decizională a Guvernului“, spune Dacian Ciolos, citat de ziarul electronic din Sălaj.

Graiulsalajului.ro scrie și despre faptul că Dacian Cioloș a anunțat că programul politic al Mișcării România Împreună (RO+) este aproape gata și că va fi lansat în dezbatere publică în toamna acestui an.