Dacian Cioloș: Nu mai trebuie să așteptăm ca alții să aducă schimbarea.

Au trecut doi ani de la tragedia #Colectiv.

Nu am cum să uit contextul în care un guvern independent politic a fost instalat atunci. ,,Corupția ucide!” au strigat oamenii în stradă, pentru că așa arăta rezumatul unor decenii de furt nesancționat, cu rezultate grave. Corupție care a fost tolerată și întreținută chiar de cei care ar fi trebuit să promoveze morala în fruntea statului. În multe cazuri, tocmai liderii politici au bagatelizat condamnarea corupției încercând să ne facă să acceptăm ideea că derapajele sunt normale și că furtul de la stat nu e furt.

Cei aflați în stradă în toamna lui 2015 și probabil mulți alții – poate nu suficienți încă?- s-au așteptat ca anul de guvernare independentă să fie folosit pentru a înțelege lecțiile învățate, pentru clarificări interne în partide, pentru o resetare a clasei politice și a modului de a face politică.

Asta am crezut și eu.

În aceste condiții am acceptat să conduc un guvern independent pe durata acelui an al alegerilor. Cu speranța că, în timpul acelei guvernări, politicienii vor schimba criteriile de selecție, conduita, raportarea la cetățeni și la banul public. Însă nu doar că acest lucru nu s-a întâmplat, dar acum o parte dintre acei oameni politici care în octombrie 2015 au băgat capul în pământ, încearcă azi să ne convingă că e o iluzie să speri că România poate fi guvernată altfel.

Poate că, pur și simplu, nu mai trebuie să așteptăm ca alții să aducă schimbarea.

Pentru alegerile viitoare cred că e cazul să ne încumetăm, ÎMPREUNĂ, să ne facem viața și guvernarea așa cum am tot cerut până acum altora să ne-o facă.

Recommended For You

3 Comments

  1. Tot incercam de 27 de ani dar nimic bun pentru poporul roman suntem mai saraci decit in comunism. Nu pling dupa comunism dar lucrurile sunt vizibile. Am crezut cu sfintenie in alegerile prezidentiale credeam ca totul va lua o intorsatura insa se bate pasul pe loc nici o schimbare concreta de guverne nu se poate nici vorbi toti corupti si Hoti. Probabil gresc? Nu nu gresc tineri fara siguranta zerviciului batrina uitati de sorta ce mai nimic nu functioneze sanatate industrie agricultura cultura asistenta medicala absolut nimic. Ati inparati RO in regiuni in functie de parlamentari cu cit unul a furat mai mult cu atit ia crescut averea si de conseguenza si averea acelui judet. NU AM INCREDERE IN NIMENI DIN POLITICIIENI NOSTRI. VOI MERGE LA VOT INTODEAUNA DAR FORTE PREGATIT

  2. Care alegeri? Daca ii mai lasam inca 3 ani Dragnea, Tariceanu et comp. vor distruge tara in asa hal incat nimeni nu va mai putea construi ceva pe ruinele ei. Acum (2017-2018) ori niciodata trebuie inlaturati, inainte de a da foc Romaniei. Treziti-va domnule Ciolos din somn si iesiti in strada in fruntea romanilor care se mai bat inca pentru un viitor al poporului nostru, al generatiilor viitoare – copiii si nepotii nostri. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.