Dacian Cioloș: ,,O societate nu poate fi puternică și prosperă fără educație”

Dacian Cioloș: Colegii din comunitatea Educație a Platforma România 100 au adus laolaltă elevi, profesori, specialiști în educație și reprezentanți ai mediului non-guvernamental pentru a discuta despre marile provocări ale învățământului românesc.

O societate care vrea să schimbe lucrurile în bine are nevoie să înțeleagă că nu poate fi puternică și prosperă fără educație. Din dezbatere a reieșit clar că trebuie să schimbăm modul în care sunt educați elevii și studenții, dar și felul în care sunt formați și recompensați profesorii.
Trebuie să trecem de la paradigma memorării și a reproducerii informației fără filtru critic, la cea în care este sprijinită originalitatea și felul de a fi, de a învăța și de a se împlini a fiecăruia.
Doar așa putem avea voci puternice și critice în societate.

Schimbăm România prin educație

Colegii din comunitatea Educație a Platforma România 100 au adus laolaltă elevi, profesori, specialiști în educație și reprezentanți ai mediului non-guvernamental pentru a discuta despre marile provocări ale învățământului românesc.O societate care vrea să schimbe lucrurile în bine are nevoie să înțeleagă că nu poate fi puternică și prosperă fără educație. Din dezbatere a reieșit clar că trebuie să schimbăm modul în care sunt educați elevii și studenții, dar și felul în care sunt formați și recompensați profesorii.Trebuie să trecem de la paradigma memorării și a reproducerii informației fără filtru critic, la cea în care este sprijinită originalitatea și felul de a fi, de a învăța și de a se împlini a fiecăruia.Doar așa putem avea voci puternice și critice în societate.

Publicată de Dacian Cioloş pe Miercuri, 25 Aprilie 2018

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.