POLITICĂ

Dacian Cioloș, pentru Radio RAI: Un nou partid nu slăbește Opoziția, ci o întărește

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Radio RAI, că românii așteaptă un alt mod de a face politică în România, iar PLUS asta își propune să facă: să le redea speranța că se poate și altfel.

„La ultimele alegeri, din decembrie 2016, 60% dintre români nu au mers la vot. Noi am creat PLUS, care semnifică Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, pentru a diversifica oferta scenei politice și a le da o speranță românilor.

Un nou partid nu slăbește Opoziția, ci o întărește. Este evident că oamenii vor un alt mod de a face politică și vor să vadă oameni noi. E ceea ce ne propunem și noi. Suntem dispuși să colaborăm cu alte partide politice din opoziție.

Obiectivul nostru principal, pe termen lung, sunt alegerile parlamentare din 2020, unde vrem să obținem o majoritate parlamentară pentru a putea guverna. La europarlamentare ne așteptăm să obținem un rezultat bun și nu excludem nici o candidatură la alegerile prezidențiale”, a spus Dacian Cioloș.

În ceea ce privește criticile și îngrijorările UE la adresa României privind modificările legilor justiției, liderul PLUS a spus că acestea nu sunt adresate direct țării, ci celor care o guvernează: „Îngrijorările nu sunt referitoare la România, ci la adresa Guvernului. Marea majoritate a oamenilor vor combaterea corupției și garantarea statului de drept. Alegerile europarlamentare din mai vor constitui un bun prilej  pentru a demonstra că mulți români nu sunt de acord cu ceea ce face Guvernul”.

INTERVIUL, AICI