POLITICĂ

Dacian Cioloș: “PNL a luat primari pesedişti cu traista”

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la Iaşi PSD şi PNL au “trădat” încrederea cetăţenilor, susţinând că “PNL a luat primari pesedişti cu traista” iar Alianţa trebuie să facă o breşă pentru a obţine cât mai multe primării.

“În aceşti ultimi 30 de ani s-au acumulat frustrări în Moldova şi în Iaşi. S-au acumulat frustrări pe bună dreptate, pentru că infrastructura e într-o stare deplorabilă, investiţiile au fost puţine, mai ales cele creatoare de locuri de muncă, politicienii în cel mai bun caz au fost slabi, dacă nu de-a dreptul corupţi sau chiar hoţi. Vreau să fie clar că vorbesc de politicieni, vorbim de primarii, de administratorii, de cei din funcţii publice de la partidele care au guvernat şi administrat aici în ultimii 30 de ani. Din păcate, aici la Iaşi nu doar PSD-ul, dar inclusiv PNL-ul a trădat încrederea oamenilor la aceste alegeri sau în pregătirea lor. Au trădat încrederea oamenilor cinstiţi şi a unor oameni care aşteptau alternativă şi schimbări. Din păcate, PNL a luat primari pesedişti cu traista. I-a luat la grămadă”, a spus Cioloş.

Aflat la Iaşi pentru a-şi arăta susţinerea faţă de candidaţii Alianţei la Primărie şi Consiliul Judeţean, deputaţii Cosette Chichirău şi fostul liberal Marius Bodea, Dacian Cioloş a declarat că “primarii pesedişti caută cu orice preţ să rămână în funcţie nu pentru că au proiecte pentru comunităţile lor, ci pentru că deja de două – trei mandate, unii chiar de patru, s-au obişnuit cu lucrul acesta, au impresia că fără ei lumea se dărâmă şi caută sistematic cu orice preţ să rămână în funcţie”.

“Acesta este motivul pentru care îşi caută partid înainte de alegeri. Din păcate, aici PNL a căzut în această cursă”, a afirmat el.

Întrebat fiind de jurnalişti câţi dintre cei care au intrat în USR PLUS în ultimele luni sunt din alte formaţiuni politice şi candidează la alegerile locale, Dacian Cioloş a răspuns că numărul “e nesemnificativ”.