POLITICĂ

Dacian Cioloș: ,,Problemele României nu se rezolvă la Bruxelles. Se rezolvă la București”

„România nu mai are guvern de ceva vreme, iar PSD ar trebui să constate acest lucru. Uniunea Europeană nu se va împiedica de faptul că România are un guvern incompetent. Problema va fi tot la noi. Președinția Comisiei Europene este o oportunitate pe care o ai o dată la 15 ani“, a declarat joi, la Cluj, fondatorul Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș.

„Prim-ministrul a trimis o scrisoare pe ascuns către Comisia Europeană, în care a explicat cum în România a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Care stat? Că doamna prim-ministru era plecată în concediu. De ce s-ar fi adunat lumea în Piața Victoriei s-o dea jos pe doamna prim-ministru, care nu există, de facto?“, a punctat fostul premier tehnocrat. El a subliniat că în continuare se întreabă cine este, de fapt, prim-ministrul României. „Că cine conduce Guvernul știm“, a mai spus Dacian Cioloș.

Vizavi de preluarea de către România a președinției Comisiei Europene, Dacian Cioloș este de părere că țara noastră ar trebui să profite de această oportunitate. „Nu doar că ai vizibilitate la nivel internațional, dar poți sa influențezi pozitiv agenda cu teme care chiar contează pentru România. De 10 ani auzim că România a intrat degeaba în UE, că nici măcar fondurile europene nu le putem cheltui. La 10 ani de la aderare, avem ocazia să corectăm o serie de probleme, dar nu o facem pentru că avem un guvern incompetent. Probleme trebuie să le rezolvăm noi“, a adăugat Dacian Cioloș.