ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Dacian Cioloș: ,,Regele Mihai I va rămâne în memoria mea un simbol al demnității”.

Distribuire articol:

,,Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor! Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.”

Sunt cuvintele Majestății Sale, Regele Mihai I, în discursul adresat Parlamentului României pentru prima dată după mai bine de 60 de ani de când a stat ultima oară în fața reprezentanților legitimi ai poporului.

Regele Mihai I va rămâne în memoria mea, ca, probabil, a majorității românilor, un simbol al demnității, nobleții și echilibrului, prin modul în care și-a împletit destinul cu evoluția României moderne. Regele a rămas întotdeauna fidel poporului român, a primit cu demnitate umilințele la care a fost supus într-o vreme, tocmai pentru a nu se îndepărta de țara în care s-a născut și de neamul pe care destinul i l-a hărăzit să-l îndrume o vreme.

Regele Mihai I a fost, este și va fi o sursă de inspirație pentru românii care își pun priceperea și energia în promovarea și apărarea valorilor democratice, un reper de moralitate pentru generațiile politice prezente și viitoare.

Transmit întreaga mea compasiune Casei Regale a României, tuturor prietenilor și celor care i-au fost aproape Regelui Mihai.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Distribuire articol: