POLITICĂ

Dacian Cioloș: ,,România nu poate fi condusă de o majoritate politică ce stă la pândă pentru a-și trece legile în propriul interes“

Dacian Cioloș spune că după condamnarea lui Liviu Dragnea, majoritatea PSD-ALDE amenința furios și cu disperare că va modifica repede codurile penale prin Ordonanță de Urgență.

,,Între timp dorința lor de a merge ,,până la capăt” s-a ciocnit de reacția fermă a cetățenilor.

După ce presiunea publică a crescut pare că li s-au cam înmuiat picioarele și sunt pe cale să renunțe la ideea unei OUG, dar și la cea a asumării răspunderii guvernului în parlament pentru aceste modificări.
Asta arată că mobilizarea publică nu e în zadar și că puterea actuală continuă să se teamă de reacția străzii, a cetățenilor care nu sunt de acord cu furtul și legile trecute pe repede-înainte cu consecințe grave.

Pe termen mediu însă, România nu poate fi condusă de o majoritate politică ce stă la pândă pentru a-și trece legile în propriul interes în loc să guverneze pentru interesul general al românilor.
Acest guvern trebuie să plece, iar apoi trebuie să ne gândim la organizarea alegerilor anticipate“, a menționat fostul premier.