DIN TRANSILVANIA

Dacian Cioloș: Roșia Montană merită salvată nu suspendată.

Într-o postare pe Facebook, fostul premier Dacian Cioloș atrage atenția că suspendarea înregistrării sitului Roșia Montană la UNESCO este o eroare din partea Guvernului. El precizează că locul poate aduce mari beneficii economiei, în special din turism.

“Roșia Montană este unul dintre cele mai atractive locuri pe care le știu. Un loc de care milioane de turiști s-ar putea îndrăgosti.
Prin solicitarea suspendării înregistrării la UNESCO a sitului Roșia Montană, guvernul privează această zonă de un instrument greu de egalat de dezvoltare și promovare.
În acest fel, guvernul transformă Roșia Montană într-un prizonier al unui proces pe care l-au declanșat și complicat exact cei care azi constituie majoritatea politică.

În momentul de față legea patrimoniului din România protejează acest sit și această protecție nu poate fi pusă în discuție de niciun angajament pe care un politician sau altul l-a luat în numele statului nesocotind această realitate. Recunoașterea UNESCO se face pe baza acestei legislații care rămâne în vigoare cu sau fără protecția internațională “suspendată” azi de PSD-ALDE .
Protecția UNESCO ar oferi însă pentru Roșia Montană un mijloc de promovare fără egal pentru o dezvoltare economică și socială durabilă.” a menționat Dacian Cioloș pe rețeaua de socializare.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Predominant senin
Predominant senin
9°C
Vânt: 0 km/h VNV