ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Dacian Cioloș: Să fim români în fiecare zi ca și cum ar fi Ziua Națională.

Să fim români în fiecare zi ca și cum ar fi Ziua Națională.

Să nu delegăm nimănui acest sentiment care este baza regăsirii noastre ca neam deschis către lume.

La Mulți Ani români, oriunde ați fi, La Mulți Ani români azi și în fiecare zi!

În urmă cu un an, în calitatea sa de prim-ministru, Dacian Cioloș spunea că: ,,Însă, în spatele miracolului se află oameni în primul rând, oameni care au ştiut să viseze, care au ştiut să pună în aplicare acest ideal, cu consecvenţă, cu stăruinţă. Mă gândesc la personalităţi politice, la oameni de cultură, la oameni care pur şi simplu au crezut în acest ideal şi şi l-au asumat de la o generaţie la cealaltă. Şi acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educaţie, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române, a fost posibil pentru că am avut oameni politici inspiraţi. Şi în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi”, continuă premierul.

El a mai afirmat că la 98 de ani de la acel moment, la doar doi ani înainte de Centenarul Marii Uniri, suntem în faţa unei provocări care să ne permită să desăvârşim acest proiect al României moderne.

,,Şi acest lucru este posibil asumându-ne un proiect de ţară împreună, dincolo de diferenţa de viziune, dincolo de chestiunile cotidiene pe care le mai avem de rezolvat. Acest vis şi această viziune asupra a ceea ce vrem de la România modernă, de la România viitorului ne poate ajuta să găsim în noi forţa coerenţei, forţa coeziunii în a susţine un proiect de ţară. Suntem într-un moment în care, prin alegerile pe care le vom face, prin stăruinţa şi consecvenţa cu care vom fi capabili să ducem un proiect la bun sfârşit, de acestea va depinde viitorul României şi sunt convins că putem să ni-l asumăm împreună”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

,,La mulţi ani, România! La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla! La mulţi ani tuturor celor care trăiesc în România!”