Dacian Cioloș: ,,Se laudă ca pe vremea comuniștilor”

Fostul premier a reacționat la declarațiile susținute de Liviu Dragnea și Petre Daea, care într-o emisiune televizată au prezentat rezultatele din agricultură. Aceștia au precizat că România are producții record la grâu, floarea-soarelui, rapiță.

,,Înțeleg că guvernul PSD-ALDE a “raportat” producții record la hectar. Nu vă amintește lauda asta de alte vremuri?

Dacă ar fi să mă iau după abordarea domnului ministru Daea, ar trebui să mă auto-felicit pentru producțiile la grâu, de exemplu, pentru că acel grâu a fost semănat în perioada guvernării anterioare.

Vă dați seama unde s-a ajuns?! Politicienii se laudă, ca pe vremea comuniștilor, cu munca agricultorilor. Și care e meritul lor, al politicienilor de la putere? Că au dat subvențiile la timp. Adică, și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu. Nu au dat banii lor, ci banii contribuabililor europeni. Și pentru că funcționarii din subordinea lor și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu trebuie să se laude politicienii în fața neamului.

Nu mai reamintesc faptul că în toamna lui 2015 am găsit întârzieri mari în pregătirea plății subvențiilor, motiv pentru care acestea s-au plătit cu întârziere în 2016 când a trebuit să lucrăm la recuperarea acestor întârzieri. Astfel, în toamna anului 2016, am putut în sfârșit să plătim avansul subvențiilor pentru anul 2017 după ce am reușit să punem în funcțiune sistemul informatic de la agenția de plăți. Iar anul acesta lucrurile au mers strună pentru că am lăsat un sistem funcțional, nu așa cum l-am găsit noi, blocat.

Nu ne-am lăudat cu munca agricultorilor pentru că nu e firesc.

Însă ce văd acum, faptul că domnii Dragnea și Daea se împăunează cu munca agricultorilor, mi se pare dezgustător și lipsit de respect pentru cei care chiar muncesc pământul”.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.