ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, POLITICĂ, OPINII

Dacian Cioloș: Suntem câteva zeci de mii. Oameni buni, oameni impecabili profesional.Suntem copleșiți de încrederea pe care ne-ați acordat-o

A trecut un an de când ați început să veniți alături de noi în Platformă. Când am decis să fondăm o asociație – împreună cu foștii colegi din Guvernul pe care l-am condus în 2016 – nu am știut dacă mai e cineva dornic să vină alături de noi. Am crezut că vor fi puțini dispuși să își dedice timpul și resursele pentru a construi o alternativă la elitele noastre politice.

Am greșit. Suntem câteva zeci de mii. Oameni buni, oameni impecabili profesional, oameni care ne-au făcut să ne simțim mândri și în același timp copleșiți de încrederea pe care ne-ați acordat-o.

Am format la început 15 comunități tematice cu o parte dintre cei care v-ați exprimat interesul pentru activitățile noastre civice. Aceste comunități tematice au fost primul “plămân” al Platformei. Proiectele lor vrem să fie baza unui program realist pe care Mișcarea România Împreună să-l prezinte drept proiect politic la alegerile care urmează.

Am sperat că, dincolo de grupurile de lucru unite prin profesie și competențe similare, există în România oameni care se pot aduna împreună pentru a forma comunități civice locale puternice. Așa a apărut cel de-al doilea “plămân” al Platformei, comunitățile locale RO100. Avem mai mult de 50 în toată România și în Diaspora. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu o parte dintre cei care au hotărât să schimbe țara începând cu strada, cartierul și orașul în care locuiesc fără să aștepte “să facă alții” sau să rezolve problemele locale cei de la “centru”. Sunt oamenii care vor schimba România.


Ne bazăm în continuare pe sprijinul vostru. Suntem departe de a fi răspuns îndeajuns de bine așteptărilor pe care le aveți. Echipa de management cu oameni care își dedică timpul în mod profesionist activităților Platformei trebuie să fie întărită și are nevoie de o minimă predictibilitate pentru lunile care vin. Pentru următoarele 5 luni sprijinul material pentru a angaja oameni capabili să răspundă acestor așteptări îndreptățite este esențial. Avem nevoie de o echipă de comunicare profesionistă și de mai mulți oameni care să sprijine comunitățile locale și tematice.

Suntem aproape 50.000, dintre care 3.100 de donatori unici sau recurenți (adică 6,5%), iar situația financiară ne permite să angajăm șase persoane. Trebuie să facem mai mult. Avem nevoie să gestionăm mult mai bine așteptările pe care le avem cu toții și asta putem să o facem organizându-ne mai bine. Ajutorul financiar este de departe vital. Ne va fi foarte greu să funcționăm eficient fără a aduce în echipă mai mulți oameni, ceea ce înseamnă că ar trebui să dublăm donațiile pe care le avem și să creștem dramatic numărul donațiilor recurente pentru a avea o minimă predictibilitate. Donând ne puteți ajuta!


La înființarea Platformei România 100, am spus că aceasta este o organizație civică dar cu obiective politice. Mulți ați cerut, încă din acea fază de început, înființarea unui partid. Azi, după ce am depus și actele pentru înființarea Mișcării România Împreună, cred că fără munca, entuziasmul și competențele care au ajutat Platforma România 100 să crească nu am fi început un nou partid politic. Avem destule partide fără fond și fără profesioniști dedicați, nu ar fi avut vreun rost să mai facem și noi încă unul. Platforma România 100 trebuie să rămână un catalizator de competențe, un agregator de idei și proiecte așa cum a fost gândită încă de la înființare.

Vă mulțumim tuturor celor care ne sprijiniți. Vă mulțumim pentru răbdarea dumneavoastră și pentru faptul că în ciuda răspunsurilor noastre care adesea nu au fost la standardele pe care ni le-am fi dorit sunteți alături de noi. Schimbăm România împreună.

Vreau să închei mărturisind că nu am fost nicicând înconjurat de mai mulți oameni  pe care îi admir și mai fericit să fiu parte a unei comunități. Vă mulțumesc tuturor pentru asta!

Cu speranță,

Dacian Cioloș, 

președinte fondator Platforma România 100