ACTUALITATE

Dacian Cioloş: Tot ce a apărut în spaţiul public sunt invenţii şi neadevăruri. Tatăl meu a decedat în urmă cu 20 de ani

Dacian Cioloş  a susţinut o conferinţă de presă pentru a lămuri câteva lucruri apărute în spaţiul public legat de înregistrarea PLUS şi despre informaţiile legate de familia, apărute de asemenea în public.

Cioloş  arătat cum a ajuns la PLUS, în contextul în care încercarea de a înregistra partidul a fost mereu amânată. Astfel a ajuns la modalitatea de a prelua un partid la propunerea unui tânăr coleg, care s-a ocupat de documente, ei fiind de profesie avocat şi notar. Cioloş a afirmat că nu ştia cine sunt fondatorii, iar înregistrarea a fost foarte rapidă. Cei trei fondatori nu aveau de gând să facă politică şi în acest sens s-a acţionat. Eminenţele cenuşii ale partidului sunt aceşti mii de oameni care sunt alături de noi, a afirmat Cioloş.

“N-am făcut o analiză cine le sunt părinţii celor cu care lucră, fiindcă nu ne interesează rudele nimănui. Trebuie ca fiecare să răspundă pentru faptele lui.

Eu pot să afirm că membrii partidului sunt oameni curaţi care îşi asumă statutul de membrii.

Vom cere fiecărui membru o declaraţie că nu a colaborat cu securitatea”, a declarat fostul premier, care a mai precizat că toţi candidaţii la alegeri vor prezenta o adeverinţă oficială de necolaborare cu securitatea. De asemenea, Cioloș a declarat că tatăl său a lucrat în ministerul de interne însă s-a pensionat cu mult timp în urmă, iar în urmă cu douăzeci de ani a decedat.