POLITICĂ

Dacian Cioloş: Vrem să construim un partid mare.

Fostul premier, Dacian Cioloş, a precizat că nu are de gând să fugă la Bruxelles, ci vrea să dovedească faptul că are curajul să candideze. El nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale, iar în funcţie de rezultatele de la europarlamentare, va stabili dacă va candida şi în toamnă.

“Vrem să construim o alternativă. Societatea românească poate construi alternativă nu doar să răspundă unui mesaj negative adresat puterii. Suntem foarte apropiaţi de USR, nu am stability dacă o să avem o listă comună, dar vom colabora foarte bine. Cred că şi PNL are nevoie de oameni noi. Avem porţi deschise pentru a construi viitoarea guvernare”.

Legat de plecarea la Bruxelles prin asumarea candidaturii pentru europarlamentare, fostul premier a menţionat că putea să aibă un post la Bruxelles şi nu era nevoie să facă partid şi să candideze.

“O să fiu implicat şi disponibil chiar şi pentru alte candidature pentru următorii doi ani. Eu nu aveam nevoie de un partid pentru a fi plătit bine la Bruxelles, dar nu am miza asta. Eu voi rămâne în ţară şi nu voi părăsi politica românească.
Acum suntem la primele alegeri unde partidul este angajat şi trebuie să fie primul moment când trebuie să prezentăm oferta politică, iar numele meu este direct legat de acest partid. Mulţi români au aşteptarea asta, să mă vadă şi va trebui să obţinem un rezultat bun. Sunt importante europarlamentare pentru că vor influenţa semnificativ viitoarele alegeri prezidenţiale, locale şi parlamentare.
Noi n-avem multe resurse. Avem oameni. Din discuţii cu prieteni, colaboratori, consultanţi şi am ajuns la concluzia că mulţi au reproşat că nu îmi asum candidaturi. Acum tocmai asta fac şi poate o voi face şi în toamnă.
Deocamdată vom promova programul, viziunea şi vom face lucrul acesta direct, de aceea voi fi pe listă, iar cei care au încredere în noi, în mine, să fie siguri că voi rămâne în politica românească”, a mai precizat fostul premier